Friday, December 14, 2012

Mustikabeseekook


Põhi:
2 dl jahu(kasutasin kaerajahu)
1 sl tärklist
2 sl suhkrut
2 munakollast
80 g pehmet võid
Täidis:
450 g mustikaid ja metsvaarikaid
1 kuhjaga sl tärklist
1-2 sl suhkrut(kasutasin pruuni suhkurd)
Kate:
2 munavalget
5 sl tuhksuhkrut

Kalla koogipõhja koostisosad suurde kaussi ja sõtku kokku tainas. Vormi palliks, rulli jahusel pinnal õhemaks ja vooderda sellega 24 cm võiga määritud koogivormi põhi ja ääred, toksi kahvliga sisse mõned augud. Küpseta põhja ahju keskosas 200 kraadi juures umbes 8 min. Samal ajal vahusta munavalged. Tuhksuhkur sõelu hulka vahustamise lõpupoolel. Eelküpsetatud koogipõhjale kalla tärklise ja suhkruga segatud marjad peale ning küpseta veel 10 min. Seejärel alanda temperatuur 160 kraadini, tõsta peale munavalgevaht ja küpseta veel umbes 15 min, kuni besee on pealt kollakas. Lülita ahi välja ja lase koogil paokil uksega ahjus veel

allikas: www.perenaine.ee

No comments:

Post a Comment