Monday, December 24, 2012

Minu esimene šokolaadikook


Mõtlesin siis seekord jõuludeks šokolaadikooki teha. Retsepti sain Rimist. Palju musti nõusid tekkis ja võttis ehk natuke rohkem aega kui mõne muu koogi tegemine, kui selle eest oli maja šokolaadilõhna täis ning ka lõpptulemus maitses väga hästi. Hoiatan, et tegemist on rammusa koogiga, et kaalulangetamise korral tuleks kogustega ettevaatlik olla. Tume šokolaad on tervislik ning seda võib alati vabanduseks tuua, miks järgmist tükki süia.

2dl keeva vett
1,75 dl kakaopulbrit(light kakaopulber)
50-60 grammi tumedat šokolaadi (kasutasin 70% kakaosisaldusega šokolaadi)
2,5 dl jahu(kasutasin mitmevilja jahu)
1 tl sooda
0,25 tl soola
2,75 dl suhkrut(kasutasin pruuni suhkrut)
90 g võid(kasutasin light margariini)
2 muna
275 ml kookospiima(kuna mul kookospiima polnud, siis kasutasin kookoskoort)
200g  vaarikaid või musti sõstraid

Glasuuriks:
125 ml kookospiima
125 g šokolaadi
kaunistuseks vaarikaid või musti sõstraid

Vooderda 23x23 cm suurune koogivorm küpsetuspaberiga. Vala keev vesi kakaopulbri ja hakitud šokolaadi peale ning vispelda ühtlaseks. Eelkuumuta ahi 180 kraadini. Sõelu kuivained. Mikserda köögikombainis suhkrud ühtlaseks ning lisa rasvaine. Vahusta ja lisa ükshaaval munad. Vahusta 3-4 min, lisa kookospiim ja šokolaadimas. Puista hulka jahusegu ning vispelda ühtlaseks tainaks. Vala paberiga vooderdatud vormi ning puista soovi korral peale 200 g vaarikaid võis sõstraid.Küpseta 40 min. Jahuta  täielikult. Glasuriks kuumuta kookospiim keema ja vala hakitud šokolaadile. Sega läbi ning nirista-määri koogile. Kaunista marjade ja röstitud kookoslaastudega.

Valmisaeg: 1h
Toidab: 10-12 inimest
Toiteväärtus:4900 Kcal

No comments:

Post a Comment