Friday, May 17, 2013
Mustika-maasika-kookose toorjuustukook
Tegin endale sünnipäevaks ühe korraliku toorjuustukoogi, sest mulle ei meeldi poetortide E-ainete ja suhkru kogus. Minu toorjuustukook on mõnusa maheda maitsega. Kookossuhkur ei ole väga magus ja tal on omapärane maitse ning lõhn.
Põhi:
45g või rohkem kookosrasva
150 g küpsiseid(võiksid olla mahe)
3 spl orgaanilisi kookoshelbeid
2 muna
kanepiõli
Purusta kausis küpsised. Lisa hulka rasvained ja vahustatud munad.
Aseta segu koogipõhja, surudes lusikaga ühtlaseks. Küpseta ahjus 180 kraadi juures umbes 8-10 minutit.
Samal ajal valmista ette koogi täidis.
Täidis:
400g ehk 2 pakki 12% toorjuustu
2 dl kookospiima
3 muna
1, 5 dl kookossuhkrut või niipalju, kui tundub paras
umbes 100-150 g maasikaid
Sega ained omavahel ühtlaseks seguks ja kalla eelküpsenud koogipõhjale ja küpseta 160-kraadises ahjus ca 1,5 tundi. Pane küpsemise ajaks ahju põhjale anum veega, et küpsemisajaks piisaval määral niiskust tagada. Kook on küps, kui seda kergelt raputada ja see keskelt veel paari cm raadiuses võdiseb. Lülita ahi välja, jäta ahjuuks irvakile, pane näiteks pajakinnas ahjuukse vahele, ning jäta kook tunniks ajaks ahju järelküpsema. Seejärel võta kook ahjust, jahuta toatemperatuurini ja seejärel enne söömist külmikus 3 tundi kuni üleöö).
Kate:
1 pakk vanilli kohupiima
mustikaid
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment