Friday, May 31, 2013

Mida teha nõgesega?


Täna käisin juuksuris, et natuke juuksejuuri värvida.  Kasutan juuksehoolduses juba mõnda aega ainult orgaanilisi hooldusvahendeid. Iga kord juuksuris  käies on paha tunne, sest minu juuksed ja peanahk satuvad stressiolukord kõigi nende hooldusvahendite ja värvide tõttu, millega juukseid töödeldakse. Otsustasin juba juuksuri olles, et kompenseerin selle kuriteo enda juuste ja peanaha vastu, sellega, et lähen korjan koju tulles nõgeseid talviseks juuksehoolduseks. Mitmetes juuksehooldustoodetes on üheks komponendiks nõges.  Lugesin ühest ravimtaimede raamatust, kuidas üks naine nõukaajal  koos sõbrannaga juukseid blondeeris ja keemilisi lokke tegi. Mõlemal sõbrannal hakkasid juukseid välja lange pärast sellist katsumust. Üks sõbrannadest kaotas kõik juukseid, kuid teine hakkas juukseid loputama nõgeseleotisega ning juukseid jäid pähe.
Nõgeses on hea foolhappe allikas, seega hea lapseootel naistel. Nõges sisaldab kaltsiumi, rauda, K-vitamiini, valku ja mineraale. Siin ka link ühele huvitavale ja põjalikule artiklile nõgese tervendavate omaduste kohta: http://paikesetoit.blogspot.com/2012/06/mustiline-ja-maagiline-noges.html
Riputasin kolm vihta nõgeseid talveks kuivama enda tuppa. Praegu on mõnus värske nõgeselõhn toas. Need vihad on mõeldud juuksehoolduseks, kuid edaspidi on mul plaanis proovida nõgest ka söögitegemisel kasutada.

No comments:

Post a Comment