Saturday, May 4, 2013

Kanepi-naadikarask


Kevad on juba täies hoos ning seetõttu vaatasin aias ringi, et mida rohelist ja värsket juba leidub. Naat on piisavalt suur, et söögitegemisel kasutada. Potensiaali nägin ka nõgesel, millest ilmselt mõne järgmise postituse tarvis midagi leiutan. Miks ma otsustasin naati kasutada? Kas tõesti sellel umbrohul võib mõni kasulik omadus olla? perenaine.ee järgi on naadil rohkem kui üks kasulik omadus:Naat on eriti rikas E ja C vitamiini ning eeterlike õlide poolest. Lisaks aitab taim meie seedimisprotsessi tasakaalustada ja omastada paremini nii valke kui süsivesikuid. Noored lehed toiduna või teena tarbituna soodustavad liigse vee eemaldamist organismist ja parandavad samal ajal seedeelundite tegevust. Salatina tarvitamisel tasub kogustega mitte liialdada, sest naadi toime võib olla üsnagi tugev. Ettevaatlikumad peavad olema eelkõige sapipõie- ja kõhunäärmepõletikuga inimesed.Teine huvitav komponent, mida karaskis kasutasin oli kanepiõli. See on nii mõnusa maitsega, et eile lihtsalt panin kaeraleivakse peale, lõikasin ka natuke avokaadot peale ja oligi söök valmis. Kanepiõli kohta on palju kasulikku lugemist netist. Lühidalt:  Kanepiseemnetest saadav õli on ideaalne omega 6 ja 3 allikas, kus on esindatud inimorganismile asendamatute, polüküllastumata rasvhapete omega 6 ja omega 3 vahekord 3:1-le.Kanepiseemneõlis on kuni 84% polüküllastamata rasvhappeid (sealhulgas kuni 57% omega 6, kuni 21% omega 3, kuni 4% gammalinoleenhapet ja 2% stearidoonhapet), näiteks oliivõlis vaid ca 11% (sealhulgas 10-11% omega-6 ja alla 1 % omega-3 rasvhappeid).

Koostis:
1 pakk lahjat kohupiima
2,5 dl keefiri
3 muna
3,5 dl odrajahu
2 spl kanepiõli
soola
korralik kogus hakitud naati

Küpseta 180 kraadi juures umbes 1h, 

No comments:

Post a Comment