Täna tegin oma esimese eksperimendi kookossuhkruga. Mulle väga meeldib kookossuhkru eriline maitse ja lõhn. Peamine põhjus aga kookossuhkru menüüsse võtmiseks oli tema tervislikud omadused.
Kookospalmi suhkur on looduslik magusaine, mis on valmistatud kookospalmi magusast nektarist. Suhkur on glükeeni sisaldusega alternatiiv teistele suhkrutele ja siirupitele, mis annab energiat ,toites sinu keha, ning just õige lisa, mida vajad tervislikuks elustiiliks. Ta on rikas toitainete ja mineraalide poolest ning hea magusaine.
Valmistamine-nektar korjatakse puult, keedetakse ja töödeldakse graanuliteks.
Kuna kookospalmi suhkrud toodavad aeglaselt vallanduvat energiat,mida keha säilitab läbi kogu päeva, siis on see väga oluliseks toetuseks kõigile kehas toimuvatele protsessidele.. Selle poolest erineb ta ka tavalistest suhkrutest, mis tekitavad ramplevat energiat e. kiire energia tõus ja kiire langus, kurnates meie organismi.
Kookospalmisuhkrul on loomulikult madal Glükeemiline Index (GI), mis on kasulik kaalu jälgimisel ja samuti parandab glükoosi ja lipiidide taset veres inimestel, kellel on diagnoositud diabeet (tüüp 1 ja tüüp 2). Kookospalmisuhkru GI tase on 35. Võrdluseks, kõige tavalisem agaavinektar GI 42 ja mesi GI 55 ja roosuhkur GI 68.
Peamiseks koostisosaks kookospalmisuhkrus (70-79%) on saharoos, millele järgneb glükoos ja fruktoos (mõlemad 3-9%). . Kookospalmisuhkru toiteväärtus on palju rikkalikum, kui ühelgi teisel kaubanduses saada oleval magusainel. Eriti rikas on kookospalmisuhkur kaaliumi, magneesiumi, tsingi ja raua poolest, lisaks on ta ka looduslik allikas vitamiinidele B1, B2, B3, B6 ja C. Ning sisaldab mineraale ja ensüüme, mis aitavad kaasa aeglasele imendumisele vereringesse.
Peamiseks koostisosaks kookospalmisuhkrus (70-79%) on saharoos, millele järgneb glükoos ja fruktoos (mõlemad 3-9%). . Kookospalmisuhkru toiteväärtus on palju rikkalikum, kui ühelgi teisel kaubanduses saada oleval magusainel. Eriti rikas on kookospalmisuhkur kaaliumi, magneesiumi, tsingi ja raua poolest, lisaks on ta ka looduslik allikas vitamiinidele B1, B2, B3, B6 ja C. Ning sisaldab mineraale ja ensüüme, mis aitavad kaasa aeglasele imendumisele vereringesse.
Tervislikud lisad Kookospalmisuhkru toiteainetes:
Makro toitained Nendest toitainestest saadud kasu tervisele
Lämmastik (N) aitab ravida kardiovaskulaarseid haigusi
Fosfor (P) oluline osa luude ja raakude kasvatamisel ja neerude tööks
Kaalium (K) alandab kõrget vererõhku, aitab reguleerida veresuhkru taset, aitab kontrolli alla hoida kolesterooli ja
Kaltsium (Ca) tugevdab luid ja hambaid ja kasvatab lihast
Magneesium (Mg) oluline ainevahetusele, närvidele ja stimuleerib aju (mälu)
Naatrium (Na) mängib olulist rolli närvide ja lihaste
Kloor (Cl) teeb korrektuure keha vedelike rõhutasemetes ja balanseerib närvisüsteemic
Väävel (S) tähtis tervetele juustele, nahale ja küüntele, ühtlasi aitab hoida hapniku taset aju normaalseks
Boor (B) oluline tervete luude ja liigeste tööks, aitab tõsta keha võimet imenduda kaltsiumil ja magneesiumil
Tsink (Zn) kutsutakse intelligentsuse toitaineks ja on vajalik mõistuse arenguks
Mangaan (Mn) sisaldab antioksüdante, has antioxidant, free-radical-fighting properties, oluline korralikuks toidu seedimiseks ja normaalseks luustikustruktuuri tekkeks
Raud (Fe) tähtis vere kvaliteedi kohapealt, vaimse arengu ja immuunsüsteemi jaoks
Vask (Cu) aitab vallandada energiat, aitan nahal toota melaniini, aitan toota punaseid vereliblesid ja raual transportimisel imenduda kehasse
Koostis:
4muna
1 pakk rosina kohupiima lahjat
5 dl keefiri
kookosrasva
7 dl kaerajahu
kookosuhkrut
punaseid sõstraid
Küpseta 200 kraadi juures umbes 25 min või niikaua kuni pealt on ilus pruun.
No comments:
Post a Comment