Saturday, April 27, 2013

Kookose-toorjuustu kook maasikatega


Täna oli emal sünnipäev, mis innustas mind  uut tervisesõbralikku koogiretsepti proovima. Inspiratsiooni sain seekord Toidutare kookose-juustukoogi retseptist. http://toidutare.ee/k%C3%BCpsetised/11DB7/
Tegin retsepti tervislikumaks asendades või kookosrasvaga, valge suhkru asemel kasutasin kookossuhkrut ja steviat, rafaellod asendasin maasikatega.
Tulemus: Kõik külalised sõid vähemalt kaks tükki kooki. Praegu hoian veel ühte tükikest vennale, kes ka mingi hetk peaks koju tulema. 
Taaskord julgen ümber lükata müüdi, et tervisesõbralik ei saa olla maitsev. Vend tõi hiljuti tordi, mille koostis oli 17 erinevat E-ainet. Kõik neist küll ei oma tervisile kahjulikku mõju, kuid tekib siiski küsimus, et mis see on mida me poest ostame. Arvasin, et tordi sees on vahukoor, kuid oli hoopis pett.  Suures koguses suhkrut ja maitseparandajad teevad küll  poest ostetud tordi maitse heaks, kuid kas piisab ainult, et toit näeb hea välja, kuid toiteväärtuse poolest pole suurem asi?

Siin siis minu versioon kookose-toorjuustukoogist

Põhi:

45g või rohkem kookosrasva 
150 g küpsiseid(võiksid olla mahe)
3 spl orgaanilisi  kookoshelbeid

Purusta kausis küpsised. Sulata kookosrasva ja lisa küpsiste ja kookoshelveste hulka. Kui segu tuleb liiga kuiv, siis lisa natuke kookosrasva juurde. 
Aseta segu koogipõhja, surudes lusikaga ühtlaseks. Küpseta ahjus 180 kraadi juures umbes 8-10 minutit.

Samal ajal valmista ette koogi täidis.

Täidis:
600g ehk 3 pakki 12% toorjuustu
2 dl kookospiima
3 muna
1, 5 dl kookossuhkrut või niipalju, kui tundub paras

Sega ained omavahel ühtlaseks seguks ja kalla eelküpsenud koogipõhjale ja küpseta 160-kraadises ahjus ca 1,5 tundi. Pane küpsemise ajaks ahju põhjale anum veega, et küpsemisajaks piisaval määral niiskust tagada. Kook on küps, kui seda kergelt raputada ja see keskelt veel paari cm raadiuses võdiseb. Lülita ahi välja, jäta ahjuuks irvakile, pane näiteks pajakinnas ahjuukse vahele, ning jäta kook tunniks ajaks ahju järelküpsema. Seejärel võta kook ahjust, jahuta toatemperatuurini ja seejärel enne söömist külmikus 3 tundi kuni üleöö).

Kate:
1 pakk vahukoort
maasikaid steviat
kookoshelbeid

Vahusta vahukoor koos stevia ja kookoshelvestega. Kata kogu kook vahukoore-kookoseseguga. Viimasena lisa maasikad. 

No comments:

Post a Comment