Saturday, January 12, 2013

Suhkruvaba banaanileib kookosrasvaga



Mul on juba mõnda aega olnud mõttes proovida küpsetada  midagi kookosrasvaga. Leidsin eile googeldades Costa Ricalt pärit banaanileiva retsepti, kus kasutatakse kookosõli. Olin juba valmis  küpsetama, kui selgus, et mul pole kodus kookoshelbeid ja pähkleid. Probleemile sai kiire lahendus leitud, nimelt asendasin puuduvad ained tumeda šokolaadi ja kuivatatud jõhvikatega. Suhkru jätsin retseptist välja. Mulle on täiesti arusaamatu, miks on vaja suhkrut lisada, kui banaanid on niigi väga magused. Inimesed on ehk suhkruga nii harjunud, et kardavad, et kui ei lisa, siis pole piisavalt magus. Võin kinnitada, et mittekeegi tänase banaanileiva sööjatest ei kurtnud, et küpsetises oleks võinud rohkem suhkrut olla. Banaanileib valmis 2 h tagasi ning nüüdseks on ametlikult söödud ka viimane tükk. Kasutage vähem suhkrut ning teie elu on oluliselt kergem ja säravam!

Koostis:
umbes 2 suurt spl kookorasva
3 muna
6 väikest banaani
100 ml keefiri
150 g mitmevilja ja kaerajahu
1 tl küpsetuspulbrit
linaseemneid
kuivatatud jõhvikaid

Pressi banaanid ühtlaseks massiks, riivi šokolaad hulka ja lisa kuivatud jõhvikad. Teises kausis vahusta muna, lisa kookosrava ja mikserda korralikult, et kookorasv tükki ei jääks. Lisa keefir ja jahu ning sega taigen ühtlaseks masiks. Lõpuks sega kokku kahes kausis olevad segud. Küpseta umbes 175-180 kraadi juures
umbes 60 min. Tulemus jääb mahlakas ja parajalt magus.

Korralikult energiat sai küll banaanileivast. Sõin kolm tükki ja kohe tekkis soov välja suusatama minna, kuigi väljas oli juba peaaegu pime. Üks korralikult ring sai metsas tehtud ja energiat jäi ülegi.

No comments:

Post a Comment