Tuesday, January 15, 2013

Miks on chia seemned head?




Aitavad kaalulangetamisel. Chia seemned aitavad kaalulangetamisel. Kalorite blokeerimine teeb chia seemnetest suurepärase dieedi abilise.

Rikas kiudainete poolest. Täiskõhutunne tekib kiiremini, kuna nad imevad 10 korda rohkem vett kui nende kaal reaalselt on. Vedel geeljas mass, mis tekib chia seemnete leotamisel vees, on rikas kiudainete poolest.

Hüdratsioon sportlastele. Chia seemned on kasulikud sportlastele, kuna chia seemnete geel kogub endasse vedelkku 10 korda rohkem seemnete kaalust, vältides seeläbi vedelkukaotust treeningutel.

Alandab vererõhku: On tõendeid, mis kinnitavad, et chia seemned võivad alandada vererõhku sellepärast, et neis sisaldub rikkalikult kiudaineid.Omega-3: Chia seemned on head Omega-3 rasvhapete sisalduse poolest, kaitstes südamehaiguste ja artriidi eest. Chia seemnetes on rohkem omega-3 rasvahappeid, kui lõhes.
Kasulik diabeetikultele. Chia seemned aeglustavad süsivesikute suhkruks muutmise protsessi. Uuringud kinnitavad, et nad võivad aidata hoida kontrolli all veresuhkru taset.

Kerge seedida.

Kuidas chia seemneid nautida?

  1. Toorelt
  2. Lisatuna mahlale
  3. pudrudes, smuutides, pudingutes, jogurtites
  4. küpsetistes

Kui suur on mõistlik tarbimise kogus?

2 spl päeva

Minu kogemused:
Kasutan chia seemneid peamiselt hommikusmuuti valmistamisel. Varasemalt panen vajaliku koguse seemneid vette 5-10 min ligunema. Tavaliselt panen seemned vee sisse ligunema juba õhtul, et hommikul smuuti valmistamine vähem aega võtaks. Maitset ega lõhna seemnetel ei ole. Veega hoides moodustub geeljas mass. Olen märgud, et täiskõhutunne tekib natuke kiiremini. 

allikas: http://christinacooks.com

No comments:

Post a Comment