Monday, December 31, 2012

Kergemast kergem suhkruvaba banaanikook


  • 225 g kaerajahu+natuke linajahu
  • 1 kuhjaga tl küpsetuspulbrit
  • 3 sl rosinaid või jõhvikaid
  • 100 g oliiviõli
  • 0,5 tl  soola
  • 3 suurt muna
  • 1 tl vanilliekstrakti
  • riivitud tumedat šokolaadi
  • 5 hästi küpset keskmist banaani

Sega suures kausis jahu, küpsetuspulber, rosinad ja sool. Teises kausis sega  õli, munad, vanilliekstrakt, ning katki muljutud banaanid.
Kalla banaanisegu kuivainete hulka ning sega tainast võimalikult vähe. Vala tainas võitatud piklikusse keeksivormi ja küpseta 180kraadises ahjus 50-60 minutit.
Küpsust kontrolli puutikuga, kui tikk jääb kuivaks, on kook valmis. Kummuta kook vormist välja ning lase metallrestil pisut jahtuda. Söö soojalt.

No comments:

Post a Comment