Monday, December 31, 2012

Imeliselt kerge kanasalat







Seekord koostasin kaalusõbralikuma uusaasta vastuvõtmise menüü, kuhu kuulus peamiselt:kala, kana ja erinevad salatid. Valikuid oli palju, kuid silma jäi just soe kanasalat, mida mõtlesin proovida. Juhtus aga nii, et feta ununes serveerimisel lisada. Lohutuseks endale saan ainult niipalju öelda, et nii saigi salat veelgi kergem. Sööjate tagasidest julgen järeldada, et see salat sobib ka ilma fetata. Kindlasti proovin aga järgmine kord fetaga ka katsestada.

:Esmalt koori kartulid ning lõika need õhukesteks sektoriteks. Pane kartul 180 kraadisesse eelsoojendatud ahju umbes 10 minutiks küpsema, piserdades kartulitele veidi õli ning maitsestades soola ja ürtidega. Samal ajal saad viilutada suvikõrvitsa ning hakkida kanafilee väiksemateks tükkideks. Maitsesta kanafilee vähese soolaga ning küpseta pannil. Kui kartulid on ahjus umbes 10 minutit olnud, lisa suvikõrvits ning küpseta veel 3-4 minutit. Enne serveerimist sega kokku kaste ning puhasta granaatõun. 
allikas: www.toidutare.ee


Ligikaudu 2 portsjonile

200 g broileri sisefilee 
5 tk Kartul
100 g Suvikõrvits
  Jääsalat
0.5 tk Granaatõun ( puhastatud seemned)
50 g Feta juust
  Õli
  Sool
  Maitseürdid (kuivatatud)
KASTE
1 tl Dijoni sinep
2 tl Mesi (vedel)
2 spl Valge veini äädikas
2 spl Sidrunimahl
2 spl Õli


 Serveerimiseks tõsta salatikausi põhja salatilehed, siis pool granaatõuna kogusest, seejärel köögiviljad, kanafilee ning kõige peale uuesti granaatõuna seemned ja feta. Nirista peale kaste, sega kergelt läbi ja serveeri kohe.

No comments:

Post a Comment