Saturday, November 3, 2012

Lõhe rohelises marinaadis


Lõhe on minu viimase aja lemmik, ületades nii veise- kui sealiha.  Põhiliselt olen kasutanud lõhe maitsestamiseks sinepit, mett, vahtrasiirupi, paprikapulbrit, sidrunit, majoneesi, roseepipard erinevates kombinatsioonides.  Eile tõid vanemad aga Maximast ühe kena lõhekala ning said ka retseptilehe, millelt see retsept pärit ongi. Lõhe tuli tõliselt maitsev ja julgen seda retsepti soovitada ka teistele. Ehk kolm tükki oli liiast, kuid raske on ennast piirata, kui millegi suurepärasega tegemist on.

Rohelises marinaadis praetud lõhe: Puistake kalatükkidele või fileele pruuni suhkrut, piserdage palsamiäädikat ja maitsestage soolaga. Võtke 2-4 lusikatäit värskelt purustatud maitsetaimi(sobivad liivatee, till ja teised ürdid) ning segage need 1-2 spl oliiviõliga, soola ja pipraga. Määrige segu kalale ning laske 30 min seista. Küpsetage ahjus või grillil. (Mina küpsetasin 30 min 200 kraadi juures praeahjus.)

No comments:

Post a Comment