Kaerajahu on minumeelest üks mõnusaima tekstuuri ja maitsega jahusid üldse. Ehk olen vähe otsinud, kuid pole leidnud ühtegi retsepti kaerajahust ning sellest ka mõte proovida teha midagi maitsvat, kuid samas tervislikku kaerajahust. Rummi võib ka lisamata jätta, kuid minumeelest rummi lõhn juba iseenest muudab küpsetise vastupandamatuks. Stevia asemel võib ka tavalist suhkrut kasutada.
125 g lahjat kohupiima
2,5 dl piima või keefiri
2 muna
1 tl soola
50 g võid või oliiviõli või linaseemneõli
3,5 dl kaerajahu
0,5 tl soola
1 tl küpsetuspulbrit
rosinaid
rummi tunde järgi
punaseid sõstraid või muid marju umbes 1-2 dl
stevia 2-3 väikest pakikest või mett või suhkrut
tuhksuhkur kaunistuseks
Klopi kausis munad vahule ning lisa kohupiim ja keefir või piim ning rasvaine. Sega jahu küpsetuspulbrile ja sega taignasse. Lisa stevia, sool ja lõpuk rumm, rosinad ning sõstrad. Küpseta 200 kraadi juures umbes 30-40 min.
No comments:
Post a Comment