Punased läätsed on mu vaieldamatud lemmikud oma maheda maitse, kiire valmise ja vitamiinirikkuse tõttu. Seekord siis üks imelihtne kiire improviseering, sellest, mis kodus parasjagu leidus.
Läätsede omadused on sarnased ubadele. Nad on ka hea
valguallikas, sisaldades 100 grammi kohta 9,0 g valku ja 20 g süsivesikuid.
Läätsed sisaldavad ka foolhapet ja annavad rohkesti kiudaineid. Läätsedest saab
ka kaaliumit, rauda ja fosforit, samuti magneesiumi, tsinki, tiamiini, vaske,
niatsiini, B6-vitamiini ja pantoteenhapet.
Läätsedes on rikkalikult lahustuvaid ja lahustumatuid
kiudaineid (kuivades seemnetes kokku 8-9%), mis soodustavad seedetegevust. Kuna
läätsed on kiudainerikkad, aitavad nad kontrolli all hoida kolesteroolitaset.
Samuti on läätsi soovitav tarbida diabeedi korral ning veresuhkru taseme
tasakaalustamiseks. Uuringud on näidanud ka läätsede ja ubade positiivset mõju
rinnavähi ja teiste vähiliikide ennetamisel.(allikas:http://www.vianaturale.ee).
Koostis:
punased läätsed
sibulad
paprika
kanafilee
kookosrasv
pipar, sool, kurkum
Pruunista sibul pannil kookosravaga. Lisa kanafilee ning hiljem paprika. Hauta, kuni liha on pehme. Samal ajal keeda läätsed. Tõsta läätsed pannile ning hauta veel natuke ja lisa vajadusel veel maitseaineid. Vajadusel võib lisada veel kookosrava.
No comments:
Post a Comment