Thursday, January 24, 2013

Punased läätsed kanafileega



Punased läätsed on mu vaieldamatud lemmikud oma maheda maitse, kiire valmise ja vitamiinirikkuse tõttu. Seekord siis üks imelihtne kiire improviseering, sellest, mis kodus parasjagu leidus. 

Läätsede omadused on sarnased ubadele. Nad on ka hea valguallikas, sisaldades 100 grammi kohta 9,0 g valku ja 20 g süsivesikuid. Läätsed sisaldavad ka foolhapet ja annavad rohkesti kiudaineid. Läätsedest saab ka kaaliumit, rauda ja fosforit, samuti magneesiumi, tsinki, tiamiini, vaske, niatsiini, B6-vitamiini ja pantoteenhapet.
Läätsedes on rikkalikult lahustuvaid ja lahustumatuid kiudaineid (kuivades seemnetes kokku 8-9%), mis soodustavad seedetegevust. Kuna läätsed on kiudainerikkad, aitavad nad kontrolli all hoida kolesteroolitaset. Samuti on läätsi soovitav tarbida diabeedi korral ning veresuhkru taseme tasakaalustamiseks. Uuringud on näidanud ka läätsede ja ubade positiivset mõju rinnavähi ja teiste vähiliikide ennetamisel.(allikas:http://www.vianaturale.ee).

Koostis:
punased läätsed
sibulad
paprika
kanafilee
kookosrasv
pipar, sool, kurkum

Pruunista sibul pannil kookosravaga. Lisa kanafilee ning hiljem paprika. Hauta, kuni liha on pehme. Samal ajal keeda läätsed. Tõsta läätsed pannile ning hauta veel natuke  ja lisa vajadusel veel maitseaineid. Vajadusel võib lisada veel kookosrava. 

No comments:

Post a Comment